2020 – Nieuw begin

geluk

Wow, wat is dit een bijzondere periode! Ik heb het gevoel dat tussen vorige week donderdag met de Volle Maan en eclips en afgelopen zondag met de samenstand van Saturnus en Pluto, er een enorme energieverschuiving heeft plaatsgevonden, en dat we nu vooral knopen mogen doorhakken met betrekking tot wat er losgelaten mag worden van wat ons niet meer dient.

Voor mij is het alsof er sinds zondag meer helderheid in mijn hoofd is. Ik voel me helemaal in mijn kracht staan.
Niet geheel toevallig qua timing heb ik zaterdagavond een bijzondere healing mogen ontvangen en mocht en kon ik daarbij voelen hoe ver ik al gekomen ben, en wat ik allemaal al losgelaten heb en geheeld heb voor mezelf.

Zoals ik het voel, mag je als je het leven nu nog vol uitdagingen en als zwaar ervaart, gaan voelen waar jij jezelf eventueel blokkeert door het hebben van bepaalde belemmerende overtuigingen, of door een slechte relatie of werk dat niet meer bij je past…
Misschien mag je je energetisch lichaam vaker opschonen, je aura reinigen en een diepe healing ontvangen. Voel wat het is dat je nodig hebt om meer in je kracht te komen.

Ervaar je het leven nu als lichter dan voorheen, dan heb je waarschijnlijk het zwaarste werk al gedaan en ligt het ergste achter je en kun je positief en vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan; wetend dat jij licht en liefde bent en jezelf volledig accepteert zodat je dit ook naar anderen kunt uitstralen en van het leven kunt genieten. Dat verdien je lief mens!

Ook al blijven er uitdagingen in het leven komen, als je eenmaal de kracht in jezelf (terug)gevonden hebt en je weet waar je voor staat, dan kun je deze uitdagingen steeds beter aan en zal je deze niet meer als zo zwaar ervaren en zal de herstelperiode steeds korter zijn.
Het vertrouwen dat je in jezelf en het leven hebt, helpt je om meer in het hier en nu te kunnen genieten. Je voelt je meer geaard waardoor je alles beter dragen kunt.

Mocht je begeleiding, coaching of healing willen van derden, voel dan eerst of je dat echt nodig hebt en wat en wie er op dat moment bij je past. Een ander kan concreet nooit echt iets voor je oplossen, maar je wel een duwtje in de rug geven of meer inzicht geven waardoor je zelf weer verder kunt. Ik laat me hierbij altijd door mijn gevoel en intuïtie leiden.
De ene keer heeft het een sessie of healing voor mijn gevoel meer baat dan de andere keer. Soms komt het dan omdat het meer een groeiproces is waarbij een aantal zaken stap voor stap losgelaten mogen worden. En soms kan het zijn dat je zelf de kleine veranderingen aanvankelijk nog niet zo goed opmerkt.

healing

Ik heb afgelopen weekend ook de overtuiging los mogen laten dat ik eigenlijk geen geld mag vragen voor mijn diensten, want daar zat toch nog een overtuiging die mij in mijn missie beperkt.
Besef dat iemand die de nodige tijd en energie besteedt aan het helpen van anderen hier geld voor mag ontvangen, omdat geld ook gewoon maar energie is en dus een uitwisseling van deze energie karma juist in balans houdt.
Als jij nog veel weggeeft van jezelf zonder dat je daar iets voor terug mag ontvangen van jezelf, dan zit daar dus een belemmerende overtuiging op.

Zeker met energetisch werk zijn er helaas nog mensen die vinden dat je maar gratis je tijd en energie mag weggeven zonder er iets voor terug te ontvangen. Terwijl mensen het wel normaal vinden dat ze bij de bakker voor een brood betalen en soms honderden euro’s per jaar aan bijvoorbeeld kleding, schoenen en sigaretten uitgeven.
Ik geef mijn geld liever uit aan workshops, healings en persoonlijke ontwikkeling. En ja, daar heb ik best veel geld voor over terwijl ik het geld regelmatig ook niet echt kan missen…

Juist op zo’n moment dat ik het geld eigenlijk niet kan missen, helpt een healing me vaak ook om weer financiële voorspoed aan te trekken, mede omdat je met een healing energetische blokkades kunt doorbreken en zo weer ruimte creëert voor nieuwe dingen en oplossingen in je leven. Het kan zijn dat daar een stuk vertrouwen voor nodig is natuurlijk, maar je bepaalt uiteindelijk zelf waar je voor kiest.

Ik heb dit nog nooit openbaar bekend gemaakt, maar ik ben 2 jaar geleden vanuit de bijstand als ondernemer gestart. Ik heb daar hard voor mogen knokken. Eerst een uitgebreid ondernemingsplan mogen schrijven dat zowel door de gemeente als kredietverstrekker goedgekeurd moest worden voordat ik überhaupt mocht en kon starten als ondernemer.

Ik was vroeger vaak ziek, zat jarenlang in een slachtofferrol en zag vaak maar weinig mogelijkheden. Een verandering in perceptie kan soms al wonderen doen waardoor je ineens wel mogelijkheden gaat zien!
Sinds een paar jaar ben ik trouwens nooit meer ziek… en dat heeft volgens mij alles te maken met dat wat ik nu doe in lijn is met wat er in mijn hart leeft en waar mijn ziel naar verlangt.

Ik heb dus hard gewerkt aan mijzelf, aan mijn onderneming en ik heb een risicovolle beslissing genomen door eerst een krediet aan te vragen.
Ondanks dat ik nu nog naar een stabiel hoog inkomen aan het toewerken ben, geef ik nog steeds graag geld uit aan healings en workshops, omdat ik die als zelfzorg zie en deze voor mij de basis vormen van mijn (energetische) gezondheid zodat ik mijn missie vol kan houden.

healing

Dus een mening van iemand die een bepaalde dienst van mij duur vindt, mag er natuurlijk zijn. Maar waarom deze mening ventileren? Ik ga toch ook niet bij de Mercedes dealer ventileren dat ik die auto’s veel te duur vind? Het is jouw eigen keuze waar jij je geld aan uitgeeft. Dus ik heb een Astra van bijna 20 jaar oud en die auto is prima voor mij.

Net zoals ik een krediet afgesloten heb voor mijn onderneming en persoonlijke ontwikkeling, zo sluiten andere mensen een krediet af om een huis of een auto te kopen. Dat zijn keuzes die mensen zelf mogen maken en daar heb ik verder geen mening over, maar uiteraard heb ik mijn eigen voorkeuren waar ik mijn geld aan uitgeef.

‘Een oordeel over een ander, zegt altijd iets over jezelf.’ Wat zeg je over jezelf wanneer je iets TE duur vindt dat je misschien toch graag zelf zou willen hebben of doen? Vind jij het jezelf dan niet waard? Uiteindelijk is alles waar jij een mening over vormt het gevolg van jouw eigen perceptie (waarneming). En je eigen perceptie kun je veranderen door bereid te zijn en de keuze te maken om de dingen anders te willen zien en te willen ervaren. Je hoeft er slechts voor open te staan dat jouw perceptie slechts dat is, jouw perceptie en dat een ander dus waarschijnlijk een andere perceptie heeft.

Dit is het jaar om volledig in je kracht te gaan staan door te weten en te voelen wie jij in de kern bent. Door je normen en kernwaarden duidelijk te hebben en ernaar te leven.
Jij hebt het recht om jouw eigen energie te beschermen door grenzen te stellen.
Jij mag de verantwoordelijkheid van een andere volwassene daar laten waar deze hoort.
Je hoeft niet alle zorgen van een ander op je te nemen als dat niet in lijn is met wat je in je hart voelt.

Natuurlijk is zorgen voor een ander prachtig zolang je dit vanuit je hart kunt doen. Maar zodra je voelt dat je teveel van jezelf weggeeft en het met tegenzin doet, dan mag je je afvragen wie je daar een plezier mee doet. Is het dan vanuit naastenliefde of plichtsbesef? Vanuit compassie of schuldgevoel? Blijf dus bij alles voelen of hetgeen je doet in lijn is met wat jij in je hart voelt.

Daar waar jij steeds meer in lijn met jouw hart en jezelf als ziel leeft, zal je zien en merken dat daar de wonderen gebeuren.

2020 is het jaar waarin heel veel puzzelstukjes op hun plek kunnen vallen, waarin je duidelijk kunt krijgen welke richting je op wilt en ook in actie kunt komen om je eigen wensen te vervullen. Het jaar waarin we nog de laatste karmische stukken mogen balanceren zodat we volledig vanuit hart en ziel kunnen gaan leven.

***

Ter ondersteuning op jouw pad heb ik de volgende 2 kaarten getrokken:

loslaten

Uit het deck ‘Engelen tarot’:

13.Loslaten – Aartsengel Azraël

‘Het einde van een fase of situatie. Spirituele transformatie. Tijd om verder te gaan.

Deze kaart betekent dat het tijd is om verder te gaan, want deze fase van je leven of dit project is nu klaar. Je hebt niets meer te winnen door erbij te blijven stilstaan. Schud in plaats daarvan het oude van je af, en verwelkom het nieuwe!

Het kan zijn dat je een gevoel van opluchting hebt als je dit loslaat, of misschien ook iets van weemoed. Hoe het ook zij, het is tijd om achter je te laten waar je uitgegroeid bent.

Neem de tijd om je aan te passen en vertrouwd te raken met deze verandering in je leven. Het is niet nodig om overhaast verder te gaan. Wees lief voor jezelf gedurende deze overgangsperiode, en vraag de steun van familie en vrienden.

Deze kaart staat voor:

Onvermijdelijke positieve veranderingen.
Je angst onder ogen zien.
Verschuivingen in relaties.
Spirituele ontwikkeling.

Aartsengel Azraël geneest je hart als veranderingen en verlies je doen rouwen. Roep Azrael aan om je te helpen zonder angst verder te gaan en het verleden achter je te laten.

Uit het deck ‘De helende kracht van Universele Liefde’:

Mirakels

De uitdagingen waarmee u nu geconfronteerd wordt, zijn cruciaal voor uw toekomstige succes. Soms staan de dingen op hun kop, zodat er een nieuw perspectief zichtbaar is.

Een cyclus eindigt en een nieuwe begint.En met een nieuw begin ontvouwt zich een mirakel. U verdient namelijk om te zijn en hebben wat uw ziel verlangt.

Het leven is een mirakel en elk moment is een zegening. Soms is één moment alles wat er nodig is om de zaken ten goede te veranderen.

***

Besef dat je elke dag de keuze hebt om je jouw aandacht te richten op de mogelijkheden in je leven. Soms is het nodig om even afstand te nemen van een bepaalde situatie of relatie zodat je het grotere plaatje kunt overzien en kunt voelen welke kant je op mag. Een kleine verandering in perceptie kan er al voor zorgen dat je andere keuzes gaat maken die je dichterbij hetgeen brengen je graag in je leven wilt ervaren.

Liefdevolle groet,

Mariska

>> Wil jij dat ik een stukje met je mee wandel op jouw pad en je help om meer inzicht in jezelf of een bepaalde situatie te geven?

Voel je dan welkom om via onderstaand contactformulier contact met me op te nemen, zodat ik je kan laten weten wat ik voor jou kan betekenen.

Je kunt hier lezen hoe een healing jou een duwtje in de rug kan geven en je weer wat lichter kan laten voelen. <<

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: