Herinneringen vanuit de Ziel

Herken je dit? Je krijgt een bepaald gevoel, ervaart een bepaalde emotie, of voelt een warme of koude rilling bij een beeld dat je ziet of verhaal dat je leest, en je ziel weet het, herinnert zich een ander leven. Elk mens heeft zo zijn/haar zielsherinneringen en wellicht niet bewust, maar je intuïtie leidt je vaak hierbij om tot de herinnering te komen.

Het willen reizen naar bepaalde bestemmingen, het luisteren naar bepaalde muziek of zelfs eten van bepaald voedsel. Voorkeuren die we hebben, kunnen te maken hebben met ervaringen vanuit andere incarnaties en kunnen zielsherinneringen zijn. Zo ook helaas met onverklaarbare angsten of overtuigingen waarvan je niet weet of begrijpt hoe deze in je huidige leven ontstaan zijn.

Ik neem je mee naar Dublin, 1992. Als 18-jarig meisje vertrok ik na mijn vwo-eindexamen naar Dublin, Ierland, om als au-pair te gaan werken bij een gezin met 3 kinderen. Het was een hele belevenis. In die tijd dacht ik dat ik voor Ierland koos, omdat mijn voorkeur uitging naar een Engelstalig land, maar niet Amerika, want dat was me te ver. Dus zo kwam ik op Ierland uit, dacht ik. Ik had natuurlijk ook naar Engeland kunnen gaan, maar uiteraard heeft mijn intuïtie me op die leeftijd al naar Ierland gebracht.

Voor het eerst was ik langere tijd van huis, weg van het gezin waarin ik opgroeide, los van mijn ouders die vaak ruzie hadden, los van een onveilig thuis en ik had daarmee gekozen voor een ander, nieuw, onbekend en dus ergens ook onveilig terrein. Ik denk dat het daarom ook zo moeilijk voor me was. Ik was los van een onrustige thuissituatie, maar kwam wel terecht in een ander huis waarin ik best veel verantwoordelijkheid kreeg voor een 18-jarige. Verantwoordelijkheid nemen, was me al gewoon, want dat was wat ik vaak al deed als hooggevoelig kind dat regelmatig de rol van moeder op zich nam.

Aanpassen kon ik als geen ander en ook aan deze nieuwe situatie had ik me dus snel aangepast. Ik voelde feilloos aan wat anderen van me verwachtten en zo ook in het gezin waarin ik terecht kwam.

Tijdens het half jaar dat ik in Ierland woonde, ben ik een aantal keer op andere plaatsen geweest, zoals bijvoorbeeld in Cork, Limerick en Killarney. Met een paar andere au-pairs gingen we soms samen met de bus naar andere plaatsen, maar soms ook liftend.

Altijd met het gevoel dat ik beschermd was, heb ik in Limerick toch heftige angsten gevoeld. Ergens wist ik dat deze angsten niet van mij en niet uit dit leven waren, maar ik kon deze gevoelens niet plaatsen. Op sommige plekken in Ierland voelde ik me heel sereen en thuis, en op plekken zoals in Limerick heb ik me depressief en angstig gevoeld.

Pas vele jaren later, tijdens mijn spirituele ontwaking in 2015, ben ik gaan beseffen dat Ierland niet zomaar een toevallige keuze was, maar dat ik daar meerdere levens geleefd heb. En dat ik in Limerick zware en heftige gevoelens ervaren heb, zouden zomaar met zielsherinneringen te maken kunnen hebben. Limerick is vroeger belegerd geweest en heeft ook een paar keer deelgenomen aan oorlog en strijd. Daardoor zijn er veel mensen vermoord in Limerick, is er veel angst geweest tijdens plunderingen en verkrachtingen, en waarschijnlijk heb ik deze angsten dus gevoeld toen ik er (weer) was als 18-jarig meisje in dit leven.

Mijn avontuur in Ierland was intens. Niet alleen de zielsherinneringen, waarvan ik me toen nog niet bewust was, maar ook het loskomen van een onveilige thuissituatie en daarmee volledig op mezelf gewezen en gedwongen om te gaan voelen, maakten dat het een heftige en zeer leerzame ervaring was.

Als volwassen vrouw heb ik nog meer reizen gemaakt waarvan ik nu zeker weet dat ik daar in andere levens ook geweest ben. Zo heb ik onverklaarbaar een half uur staan huilen toen ik arriveerde bij het Yosemite Park in Amerika en wist ik de weg in een grote Chinese plaats terwijl ik in mijn eentje een wandeling van ruim 2 uur maakte. Sommige dingen zijn niet te verklaren vanuit dit leven, maar wel wanneer je groeit naar een hoger bewustzijn en meer in verbinding komt met jezelf als ziel en dus toegang krijgt tot jouw eigen zielswijsheid en je zielsherinneringen.

Wanneer je transformeert, een spirituele en/of kundalini ontwaking ervaart en groeit in bewustzijn (ascensie), dan kun je dus steeds meer gaan herinneren vanuit je ziel en daarmee ook andere incarnaties die je doorgemaakt hebt gaan herinneren.

Dit herinneren kan heel intens zijn en gevoelens met zich meebrengen die verwarrend zijn. In mijn beleving hoef je niet te blijven hangen in deze herinneringen of in de emoties die daarbij komen.

Het bewust worden van een andere incarnatie of zielsherinnering kan je iets belangrijks te vertellen hebben, je een bepaald inzicht geven waar je bewust van mag worden, hetgeen jou kan helpen op dit moment op jouw levenspad in dit leven. Het geeft je de mogelijkheid om te helen van bepaalde pijn of verdriet dat je nog met je meedraagt en jou niet meer verder helpt of je zelfs nog belemmerd om volledig vanuit hart en ziel te kunnen leven.

Meestal is inzicht en bewustwording alles wat er nodig is om bepaalde angsten of valse overtuigingen, die vanuit energetische blokkades door gebeurtenissen uit andere levens komen, te accepteren, los te laten en daarmee voorgoed te helen.

Alles kan in het hier en nu geheeld worden, omdat dimensies naast elkaar bestaan en er in andere dimensies geen lineaire tijd bestaat (dus tijd in chronologische volgorde) zoals in deze derde dimensie op aarde. Vandaar dat veel mensen die aan het ontwaken zijn en groeien in bewustzijn moeite hebben met tijd, en dingen zelfs steeds meer vergeten (zoals afspraken e.d.) en dat wanneer ze zich helemaal thuis voelen bij iemand en resoneren met iemand anders, tijd niet meer lijkt te bestaan. Zoals dat meestal ook bij tweelingzielen en andere zielsverwanten het geval is.

***

De volgende boodschap mag je nu ontvangen en komt uit het prachtige kaartendeck ‘De Uitnodiging’ van Gerda Duin:

healing

Helende stenen

Ik wil je vragen om de energie te verplaatsen naar een Keltisch gebied in Ierland of Schotland, waar je vroeger belangrijk collectief helend werk hebt verricht. Stel jezelf voor, wandelend door een ruig landschap, waar je links en rechts imposante steenformaties verankerd in de aarde ziet.

De stenen bevatten opgeslagen wijsheid van duizenden lichtjaren en zijn verbonden met al jouw (spirituele) voorouders. Op de stenen staan allemaal tekens en symbolen. Ze verwijzen naar Ogham, een traditioneel Keltisch boomorakel. Je ogen worden vanzelf naar de symbolen toegetrokken. Je beseft dat je de Ogham niet kunt duiden, maar je voelt van binnenuit een rust over je heen vallen, welke aangeeft dat je intuïtief zal begrijpen wat precies de bedoeling is.

De robuuste stenen, met of zonder symbolen, geven je hier en nu een boodschap, dat je door een belangrijke transmissie heen gaat. De diepere wijsheid die je gaat ontvangen, kan je niet direct plaatsen en dat is oké. Je gaat dit voelen door je lichaam heen.

Het proces van integratie volgt in de komende dagen en weken en maanden. Wees niet bang, het is voorbestemd dat je deze informatie ontvangt en gaat uitdragen. Je ontvangt deze initiatie, omdat de tijd rijp is dat je meer authentieke en collectieve wijsheid gaat uitdragen. Dit kan ervoor zorgen dat je sensaties voelt in of rondom je fysieke lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een bries door je haar, een tinteling bij je derde oog of je kunt frequenties waarnemen in je oren. Wees daar niet bang voor, het is allemaal onderdeel van een fase van spiritueel ontwaken en een meer verrijkt bewustzijn.

Deze kaart geeft ook aan dat het onderdeel van je zielsplan is om je meer te verdiepen in de natuurwezens en hun energie. Natuurwezens zijn nauw verbonden met de energie van Moeder Aarde en moedigen je via deze kaart aan je bewustzijn veel meer open te stellen voor de wijze lessen van Moeder Natuur.

De Uitnodiging

Je bent klaar om een volgende stap te zetten op jouw levenspad, waarbij je jouw aangeboren en nieuwverworven wijsheid mag gaan uitdragen.

Bescheiden zijn is soms een mooie kwaliteit, maar in dit geval niet helpend. Verzamel de moed om zichtbaar te zijn. Je bent tenslotte een mens en geen kabouter die zich bijna nooit laat zien.

Je bent door een belangrijke inwijding van alchemie heen gegaan. Je mag dit integreren in jezelf, zonder dat je nu nog precies weet wat de hogere betekenis is.

Niet willen vastgrijpen aan zekerheid en informatie, is ook onderdeel van deze inwijding.

***

>> Heb jij ook sterke gevoelens waarvan je vermoedt dat deze vanuit bepaalde zielherinneringen komen en voel je je daardoor soms verward of zelfs geblokkeerd in je dagelijkse leven?

Wil jij bewuster worden en meer inzicht krijgen in wat er energetisch meespeelt binnen jouw tweelingziel connectie? Wil je weten hoe jij jezelf kunt helen en meer in je kracht kunt komen? Neem dan vrijblijvend contact met me op via onderstaand contactformulier of vraag direct een Tweelingziel Sessie** aan.

** Tijdens een Tweelingziel Sessie van ontvang je o.a. een uitgebreide kaartlegging met vele inzichten, adviezen, mag je uiteraard al jouw vragen aan mij stellen en zal ik je tips voor zelfheling geven.

Investering in jezelf voor een sessie van anderhalf tot twee uur is € 133,-.

Voor koppels is de investering € 166,-. (Betaling in 2 termijnen mogelijk!)

Een sessie is ook mogelijk via Skype, Messenger of FaceTime<<

Interesse? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: