Oh jee, ik ben nog boos… (een artikel over boosheid loslaten)

Oh jee, ik ben nog boos…

Misschien herken je het wel. Je voelt je doorgaans een beschaafd mens en probeert zo positief mogelijk in het leven te staan. Daar hoort boosheid dan toch niet bij?

Zeker als meisje zijnde heb ik geleerd om me vooral in te houden en me te gedragen zoals het hoort. Maar het leven is lang niet altijd gegaan zoals ik gehoopt had en vooral de laatste paar weken merkte ik dat er daardoor nog behoorlijk wat boosheid in de weg zat. Boosheid om van alles…

Vorige week heb ik een uitgebreide healingsessie ondergaan van een bijzondere ziel die in Australië woont. Ik voelde dat ik bij haar moest zijn voor een healing. Tijdens deze 2 uur durende sessie is er veel losgekomen. Oude pijnstukken waarvan ik dacht dat ik ze toch echt al een tijdje achter me gelaten had, kwamen weer naar boven om alsnog geheeld te worden.

De dag erna heb ik mijn eerste Soul Body Fusion® sessie gehad. De eerste van een reeks sessies, omdat ik zelf Soul Body Fusion® practitioner word. Aanvankelijk dacht ik nog dat het misschien niet zo handig was om 2 dagen achter elkaar deze sessies te laten doen, maar nu zie ik in dat ze elkaar juist versterkt hebben en dat deze 2 sessies voor mij nodig zijn geweest om alles een keer echt goed te doorvoelen… te verwerken zodat ik nu alles los kan gaan laten wat mijn hoogste goed, en dus mijn ziel, niet meer dient. Want zoals mijn coach zegt: ‘We kunnen pas stabiel een hoge frequentie hebben als de oude shit er eerst uit is’. Klinkt logisch, maar toch voelde ik een lichte teleurstelling, omdat ik voor mijn gevoel al zo lang en zo hard aan mezelf gewerkt had en ik dus dacht dat ik dit allemaal al achter me gelaten had.

Vandaag voelde ik dat ik een belangrijk ritueel moest gaan uitvoeren om mezelf en het transformatieproces waar ik in zit een handje te helpen. Zoals ik in mijn vorige blogartikel geschreven had over je zorgen en irritaties overdragen aan Aartsengel Rafaël, ben ik deze keer zelf aan de gang gegaan met mijn boosheid. Ik heb eerlijk naar mezelf gekeken en aan mezelf gevraagd waar ik nog boos om was en heb al mijn boosheid en verdriet op papier geschreven, zoals ik het dus diep van binnen lang gevoeld heb. Ik heb werkelijk alles opgeschreven, op 2 A4-tjes. Boosheid, teleurstelling, verwijten, verdriet… ik heb me vooral niet ingehouden. Dit was iets tussen mij en Aartsengel Rafaël en niemand anders hoeft deze lijst te lezen en te weten wat er precies op staat.

Ik heb vervolgens aan Aartsengel Rafaël hardop voorgelezen wat ik graag wil loslaten en aan hem wil overdragen zodat hij mijn boosheid en verdriet kan vervangen door vreugde en liefde. En natuurlijk opdat AE Rafaël mijn hart kan helpen helen.

Hierna heb ik het papier opgevouwen en samen met Palo Santo heilighout in een Abalone schelp aangestoken. Dit heb ik in mijn keuken onder de afzuigkap gedaan, maar als je zelf zo’n ritueel wilt doen, kun je natuurlijk ook een volgeschreven vel papier in een houtkachel of open haard laten verbranden als je die hebt.

Ik ben erbij blijven staan en heb voor de zekerheid het papier een paar keer goed met de gasaansteker aangestoken zodat ik zeker wist dat het papier helemaal zou verbranden (dat is belangrijk om het ritueel succesvol te laten verlopen). Toen alles tot as verbrand was, voelde ik me enorm opgelucht. Alsof er gelijk weer ruimte ontstond voor andere dingen, voor meer positiviteit en vooral voor meer zelfcompassie. En inspiratie om dit blogartikel te schrijven 😉

Ik kan nu dus uit eigen ervaring oprecht zeggen dat dit ritueel je kan helpen met het loslaten van boosheid. Vooral als je net als ik nooit echt goed boosheid hebt kunnen en/of durven uiten.

Tijdens het opschrijven van alles waar ik nog boos om was, heb ik hard gehuild. Het is best heftig en confronterend om alles op te schrijven. Zeker omdat het gevoelens en verwijten betreft die je liever niet voelt en al helemaal niet uit wilt spreken. Ik heb het gevoel dat dit ritueel een mooie daad van zelfcompassie was en zal het daarom niet snel vergeten. Ik ben trots op mezelf. Het was niet makkelijk om te doen en om toe te geven dat ik toch nog zoveel boosheid in me had.

Het voelt nu alsof ik vele malen lichter ben! Dat gevoel wens ik jou ook toe. Gun jezelf de compassie die je zo hard nodig hebt. Dat is niet egoïstisch, maar nodig om je eigen hart te helen zodat je meer liefde en compassie voor jezelf kunt voelen.

Om mijn frequentie te verhogen, ga ik me nu weer focussen op waar ik allemaal dankbaar voor ben. Ook daar is nu opnieuw ruimte voor gekomen.

Liefdevolle groet,

Mariska Pados

>>Wil jij graag meer inzicht in jezelf en jouw spirituele ontwikkeling? Dan kun je via onderstaand contactformulier een fotoreading aanvragen. Bij een fotoreading krijg je inzicht in je verleden en heden, eventuele blokkades en karma, spirituele ontwikkeling en kun je kiezen uit een kaartlegging (3 kaarten) m.b.t. werk/levensdoel of liefde/relatie. De investering in jezelf hiervoor is € 98,-.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: