Transitie: oude tijd, nieuwe tijd, Twilight Zone?

healing

Lief mens,

Hoe gaat het nu met jou?

Ik moet eerlijk bekennen dat wanneer ik terugkijk op de afgelopen maanden, dat ik het gevoel heb als een kluizenaar geleefd te hebben. Niet altijd even goed geaard geweest ben en daardoor soms met mijn hoofd in de wolken geleefd heb. Dat ik lang niet alles heb gedaan wat ik van plan was om te doen en dat ik eigenlijk helemaal niet zo tevreden ben met wat ik gedaan heb, of beter gezegd, nog niet gedaan heb. De afgelopen maanden voelden voor mij een beetje als de Twilight Zone, een schemergebied, de fase tussen oud en nieuw, waarin nog een en ander onduidelijk was. En nu kan ik er vrede mee hebben dat ik ook niet alles weet. Het geeft me innerlijke rust om meer in overgave te gaan en te vertrouwen op dat wat er komt blijkbaar de bedoeling is.

Tja, lekker positief… Misschien niet, maar ook dat is waar mijn weerstand dus een beetje zit. De positiviteit-goeroes, haal het beste uit jezelf, leef volledig vanuit je potentieel, blijf optimistisch, wat je denkt creëer je… Je zou je bijna schuldig gaan voelen wanneer je je een dag rot voelt en er niets uit je handen komt.
We worden gebombardeerd met positiviteit en optimisme (althans, in mijn werkelijkheid 😉 ) en moeten ons maar omringen met mensen waar we op willen lijken, die altijd positief en succesvol zijn(?), zodat we dit ook kunnen bereiken.
Ik zei een dag, maar wat als je je al weken, maanden of jaren rot voelt? Dan voel je je misschien bijna nergens meer welkom en pas je niet in deze nieuwe positiviteits-wereld. Maar hoe realistisch is dit? En wat ik me afvraag van al die ‘succesvolle’ mensen op Social Media, hoe gelukkig ze nu werkelijk zijn en of ze niet alleen maar mooi weer spelen.

De enkele spirituele bloggers, coaches en ondernemers waar ik graag quotes en teksten van lees, zijn doorgaans diegenen die uit een heel diep dal gekomen zijn en vervolgens hebben bereikt wat ze graag wilden bereiken. Dat zijn degenen die nog het meest authentiek zijn voor mijn gevoel.

Wanneer je een droom hebt en dit graag bereiken wil, dan mag je daar heel hard voor werken. Het komt meestal niet vanzelf aanwaaien en alleen wat affirmaties opzeggen en heel hard bidden, zullen je niet altijd daar brengen waar nodig of gewenst. Toch geloof ik sterk dat ik als ziel al bepaald heb wat ik in dit leven leren en bereiken wil. Ik als ziel heb er misschien helemaal niet voor gekozen om ‘succesvol’ of populair te worden. Daarnaast, wat is succes? Hoe kun je dit meten? En is succes niet heel erg persoonlijk? Wat voor de één succes is, stelt voor de ander misschien helemaal niets voor. Alles draait dus om perceptie ( = waarneming) en welke waarde jij er zelf aan geeft.

Jouw geloofssysteem en overtuigingen bepalen hoe jij het leven ervaart en in welke werkelijkheid jij je begeeft. Is al het gespiegelde in jouw leven een projectie van jouw eigen werkelijkheid? Een projectie van jouw eigen overtuigingen? Kun jij verantwoordelijkheid nemen voor hoe jij jouw leven ervaart? Of geloof jij dat wat jou in jouw leven overkomt allemaal pure pech of geluk is?

De laatste maanden merk ik dat alles wat voor mij niet authentiek voelt, erg veel weerstand oproept. Ik heb me een tijdje terug bij een paar Facebookgroepen aangesloten en heb vervolgens binnen 1 of 2 dagen deze groepen weer verlaten. Waar ik moeite mee heb, is bijvoorbeeld dat wanneer iemand een vraag stelt binnen zo’n groep er verschillende mensen gelijk reageren, goed bedoeld uiteraard, en eigenlijk maar van alles en nog wat roepen (in het kader van ‘je vraagt erom’ en ‘vrijheid van meningsuiting’) en dat degene die de vraag gesteld heeft, vervolgens alleen maar in de war raakt van de verschillende antwoorden.
Oké, denk ik dan, misschien is dat ook precies de bedoeling. Dat de vrager dus zelf het antwoord mag gaan ontdekken. Dat de verwarring die ontstaat zinvol is en ergens toe leidt. Welk antwoord resoneert? Kan ik vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie? Maar goed, voor mij werken groepen dus niet meer, omdat ik heel sterk voel dat ik mag vertrouwen op de verbinding met mezelf als ziel, op de verbinding met het Goddelijke/De Bron/Spirit/Het Universum, op de waarheid in mijn hart.

En dat is wat ik zo graag aan je mee wil geven. Probeer alle externe ruis weg te filteren zodat jij de stem van je hart kunt horen, zodat je nog meer gaat vertrouwen op de verbinding met jezelf als ziel, met het Goddelijke/De Bron/Spirit/Het Universum (wat voor jou goed voelt!). Dat jij je intuïtie vertrouwt en kunt handelen vanuit integriteit, wat voor jou wel of niet goed voelt.

Authenticiteit, kwetsbaarheid, echtheid. Dat zijn woorden die voor mij meer betekenis gekregen hebben dit jaar. Dat zijn mijn kernwaarden geworden. Er zijn nog maar weinig mensen die ik volg op Facebook, maar degenen die ik volg, voelen voor mij authentiek en resoneren met de waarheid in mijn hart. Het hoeft niet allemaal ‘positief’ te zijn, als het maar authentiek en echt is. Een stukje kwetsbaarheid laten zien en de ander hierom waarderen, is wat het leven in mijn beleving een stuk draaglijker en mooier kan maken. Elkaar steunen en accepteren voor wie we in de kern zijn. Jezelf mogen zijn, is dat niet de mooiste vorm van acceptatie?

Waarom iemand met een ‘vervelende’ energie gelijk afwijzen? Terwijl iemand zich misschien depressief, eenzaam voelt of net iets naars meegemaakt heeft. Zijn we er niet om meer compassie te hebben en tonen voor de ander? Natuurlijk is het belangrijk dat degene met een wat ‘lagere’ energie dit zelf ook herkent en erkent zodat hij of zij hier weer uit kan komen. Maar soms hebben we wat begrip en steun nodig.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen acties, woorden en energie, is heel belangrijk. Soms krijg ik het gevoel dat veel mensen zich gelijk willen afschermen voor alles wat minder ‘positief’ voelt, terwijl ‘positief’ ook maar een label is dat ons ego erop plakt en eigenlijk onderdeel is van de dualiteit die we ervaren binnen deze incarnatie. En ik heb het hier natuurlijk niet over manipulatie of misbruik, want daar mag je jezelf uiteraard tegen beschermen. En zelfs al overkomt dat je, dan is dat waarschijnlijk iets waar jij zelf nog van mag leren en vooral je eigen grenzen mag gaan respecteren en aangeven.

Ik vind het energetisch een pittig jaar; een jaar waarin ik dus nog diepere lagen van mezelf mocht gaan helen en waarin ik aan het ontdekken ben wat nu eigenlijk de bedoeling van deze incarnatie is. Aan het begin dacht ik dat het een jaar van actie en daden zou worden terwijl ik het nu voel als het afschaven van de dikke eeltlaag die nog vol met valse overtuigingen en onechtheid zat. Het voelt nog regelmatig aan als worstelen, als een zoektocht en vandaar mijn kluizenaarsperiode. En die periode was blijkbaar hard nodig!

Ondanks de pijn en het verdriet dat wederom naar boven mocht komen, zodat ik mezelf weer heel kan voelen, voel ik me een gezegend mens en kan ik gelukkig elke dag dankbaar zijn voor mijn prachtige lieve dochters en andere lieve mensen in mijn leven.

Ook jou wil ik bedanken! Dankjewel dat je er bent en dat je zo hard je best doet om jezelf te hervinden in deze pittige tijden. Je bent zo goed op weg en vertrouw erop dat alles zich op het juiste moment in je leven zal ontvouwen!!!

***

Uit het Gaia orakel:

De Zoektocht

spiritueel, zoektocht

Alle dagen van ons leven zijn onderhevig aan voortdurende verandering, net als de vier seizoenen van de natuur. Op de lente volgt de zomer, dan komt de herfst, dan de winter, en dan begint de cyclus opnieuw.

Op dit moment ga je symbolisch gezien door een winterperiode. Het leven ziet er wellicht somber en saai uit, en alles lijkt tot een stilstand te komen. Het kan zijn dat je een gevoel hebt van eenzaamheid en verwarring, een gevoel dat je de weg kwijt bent. Je zoekt naar antwoorden, die maar niet komen. Je wilt graag het waarom weten, en je hunkert naar nieuwe inspiratie.

Wanneer komt je passie en enthousiasme terug? Het antwoord is: heel gauw. Zonder dat je daar ooit aan hoeft te twijfelen, volgt op de winter altijd weer de lente. Kijk naar de vrouw op deze kaart, zie hoe ze verlangend naar de horizon kijkt, zich niet bewust van de eerste zonnestralen die achter haar beginnen te schijnen. Spoedig zal het licht van de zon weer op je stralen, en begint weer een nieuwe cyclus, vol nieuwe ideeën, inspiratie, misschien zelfs een nieuwe liefde, van welke aard dan ook.

Affirmaties
Alles in mijn leven is goed.
Ik dank voor het steeds veranderende seizoenen.
In eenzaamheid word ik sterker en wijzer.
Mijn geest is helder.
Mijn hart staat open.
Ik ben altijd op de goede weg.

***

Uit het deck ‘De Wijsheid van Maria Magdalena’:

Kruisiging

U bezorgt zich veel onnodig lijden door te denken dat u zich op de een of andere manier moet verbeteren voordat u vrede en voldoening kunt vinden. Een heel groot deel van uw leven hebt u geprobeerd de delen van uzelf waarvan u denkt dat ze niet goed zijn te verbergen. De dingen die u onderdrukt of verbergt, komen echter door externe situaties aan de oppervlakte, totdat u ze leert accepteren en waarderen. Er wacht een wereld van oneindige mogelijkheden op u als u gewoon leert uzelf te zijn en van uzelf te houden zoals u bent.

Binnen in u zit een stralende ster. Laat toe dat het licht van uw ster straalt en u zult zien dat mensen net zoveel van u zullen gaan houden als u zelf doet. Schenk de komende weken veel aandacht aan uw gedachten. Als u uzelf betrapt op een negatieve of angstige gedachte, zet die dan bewust om in een liefdevolle gedachte. Blijf dit doen tot de vicieuze cirkel is verbroken. Dit zal tijd, toewijding en doorzettingsvermogen vragen, maar de uiteindelijke beloning zal geweldig zijn.

***

Wil jij graag de verbinding met jezelf als ziel beter gaan voelen?

Wil je graag meer op je intuïtie vertrouwen?

Wil jij je beter geaard voelen en minder snel overprikkeld raken?

Dan kan de bijzondere energetische techniek Soul Body Fusion® jou hierbij helpen.

Lees hier meer over wat Soul Body Fusion voor jou kan betekenen of vul onderstaand contactformulier in:

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: