Tweelingzielen: Vasthouden of loslaten?

De connectie met jouw tweelingziel houdt je wellicht continu bezig. Deze bijzondere connectie, die sterke energetische verbondenheid met jouw tweelingziel, kan voelen als een intense achtbaanrit met grote hoogtepunten en pijnlijke dieptepunten. Hoe dan ook, deze voelt sterker en intenser dan alle andere connecties die je ervaart.

Ik neem je even mee in een gedachtegang van mij en laat hiermee mijn kwetsbaarheid aan je zien:

‘Het doet me pijn, elke dag dat ik niets van je hoor. Word ik nu gestraft of mag ik hier iets van leren? Wat laat je me zien wanneer je niet voor mij kiest en niet voor mij gaat? Wat laat je me voelen wanneer je liever zonder mij verder gaat?

Het leek even zo dichtbij. We zouden weer samenkomen. Ik was de enige met wie je nog een relatie wilde, had je me gezegd. Ik heb je geloofd. Dat wilde ik graag.

En toen was je eindelijk weer dichtbij me. Heel dichtbij.

Je dacht dat ik je niet begreep en nam weer afstand.

Dat doet me pijn.

Ik liet je weten hoe het voor mij voelt. En de afstand werd alleen maar groter.

Mijn wens die leek uit te komen, kwam ineens toch niet meer uit. En ook al besef ik dat het onze tijd blijkbaar nog niet is en dat alles een hoger doel dient, het doet me pijn. Elke dag dat ik niets van je hoor…

Ik vergeef het je, want ik vermoed dat jij meer pijn en verdriet hebt, dan dat je me laat zien.

Ik vergeef het je, want ik koos er zelf voor om van je te houden.

Ik vergeef het je, want ik zie hoe mooi jij als ziel bent.’

Met tranen in mijn ogen schrijf ik dit blog. Ik heb altijd geloofd dat mijn tweelingziel en ik ook in een aardse relatie opnieuw samen mogen komen. Dat is één van de doelen die ik binnen mijn levensmissie voel. Ik weet dat niet elke tweelingziel dit als een doel voelt en daarom zeg ik ook altijd dat alleen jij diep in je hart weet wat de bedoeling is van jouw reis als tweelingziel binnen deze incarnatie als mens.

En nu kan ik je eerlijk zeggen: ‘Ik weet het niet.’ Met deze woorden ga ik in volledige overgave. Ik vertrouw erop dat deze situatie de bedoeling is, dat dit niet voor niets gebeurt en dus een hoger doel dient.

Dat wil niet zeggen dat wat er gebeurd is en wat er aan mij gespiegeld wordt, niet ontzettend veel pijn doet.

Ook ik heb zo mijn momenten dat ik ‘het Goddelijke’ niet meer in mezelf kan omarmen of nog in anderen kan zien, dat het me niet lukt om vanuit een hoger perspectief te kijken wat er nou echt aan de hand is, en dat het hogere doel me even totaal ontgaat. Soms ben ik ook maar gewoon ‘mens’. Alsof dat niet genoeg is. 😉

Ondanks alles wat ik geleerd heb en ondanks dat ik de afgelopen jaren persoonlijk en spiritueel enorm gegroeid ben, mede door de connectie met mijn tweelingziel, krijg ik toch nog gespiegeld dat ik beter mijn grenzen aan mag geven en eerst alle liefde die ik voor mijn tweelingziel voel aan mezelf mag geven.

En natuurlijk, wij zijn spiegels van elkaar. Dus hetzelfde geldt voor mijn tweelingziel. Hij mag eerst zijn leven weer helemaal op de rit krijgen, nog innerlijk werk verrichten, eerst van zichzelf leren houden en is er daarom nu nog niet aan toe om liefde te delen. Uit lege handen kun je immers niets geven.

Ik heb nog even gedacht: ‘Waar is de nooduitgang?’ Ik heb er al eerder een artikel over geschreven. Die nooduitgang bestaat uiteraard niet. Ik betrapte mezelf op de gedachte dat ik dan maar álles wat met tweelingzielen te maken heeft los zou laten. Natuurlijk, mijn ego voelde zich gekwetst en ging daarom in de weerstand. Ik wilde mijn tweelingziel loslaten én mijn missie opgeven. Dat kun je wel willen, maar een tweelingziel loslaten gaat natuurlijk helemaal niet. En de vraag die ik mezelf mag stellen is: ‘Doet mijn tweelingziel mij iets aan of helpt hij mij juist hiermee?’

Als je ervan uitgaat dat jij en jouw tweelingziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, een energetische eenheid zijn, dat je samen als het ware één wezen met 4 armen en 4 benen bent, dan weet je dus dat je er niet van weg kunt rennen. De ander loslaten kan dus niet, want dan laat je jezelf los of in de steek. Het is maar hoe je het bekijkt.

Wat wel kan, is al het drama loslaten. Het verhaal loslaten. Het verhaal waarin we een rol spelen en zijn gaan geloven als mens. De rol die we als mens spelen met de aardse persoonlijkheid die daarbij aangenomen is, die kunnen we loslaten. Het verhaal, het drama en de persoonlijkheid; onderdelen die samen ons aardse verhaal vormen, maar die zeker niet de waarheid vertegenwoordigen.

Wanneer je niet meer vasthoudt aan ‘het verhaal’, maar het verhaal waarin je bent gaan geloven los kunt laten, dan kun je weer dichter bij jouw waarheid komen, bij jouw kern, jouw ware zelf, jouw hogere zelf, bij wie jij als ziel bent en wie jij dus werkelijk bent in de kern van jouw Zijn.

Als je kunt kijken vanuit een hoger perspectief, dan kun je gaan zien en voelen wat er precies uitgespeeld wordt hier op aarde. Dat betekent niet dat je al het gedrag van de ander moet tolereren en accepteren. Juist niet! Het betekent dat je mag gaan voelen wat dit gedrag je te vertellen heeft en wat er aan jou gespiegeld wordt.

Waarom word je door dit gedrag geraakt? Waarom wordt dit gedrag op een bepaald moment aan jou gespiegeld? Hoe voel jij je door het gedrag van de ander? Wat raakt het in jou?

De kans is groot dat wat er geraakt wordt ‘oude’ pijn is. Pijn die er al veel langer zit en slechts door de ander aangeraakt wordt om te kunnen helen. En dat helen kan gaan plaatsvinden op het moment dat jij je bewust wordt van wat er nog in jou zit aan pijn en verdriet. Wonden die eerder ontstaan zijn in je hart en die je nu zelf mag gaan verzorgen.

Ik heb nooit veel gedeeld over ‘mijn verhaal’, want mijn verhaal is natuurlijk slechts dat. En heeft niets met jouw verhaal te maken. Of misschien toch wel? Als je ervan uitgaat dat alles met elkaar in verbinding staat.

Misschien resoneer je mee in mijn verhaal, omdat jij er jouw verhaal in herkent. Dat kan. En kan hetgeen ik hier nu schrijf, je bewuster maken van wat er daadwerkelijk bij jou speelt, onder de oppervlakte.

Wat ik je duidelijk wil maken, is dat ik eigenlijk anderen liever niet helemaal wil meenemen in ‘mijn verhaal’, omdat mijn verhaal niet bepalend is voor hoe het hoort te gaan of hoe zal gaan bij jou en bij andere tweelingzielen.

Iedereen, en dus ook elke tweelingziel, heeft een unieke blauwdruk als ziel en bewandelt een eigen levenspad hier op aarde. Elk tweelingziel koppel heeft op zielsniveau afspraken gemaakt en zelf de lessen gekozen om hier op aarde te leren. En van die lessen groeien we als mens en als ziel. Door deze lessen groeien we in bewustzijn en helpen we tegelijkertijd ook het collectief bij de ascensie (het groeien naar een hoger bewustzijn).

Soms wandelen anderen een stukje mee op je levenspad en dat is prima. Dan ‘resoneert’ een bepaalde boodschap of een verhaal als waarheid in je hart en ziel. Dat resoneren is niets meer of minder dan dat je op dezelfde golflengte zit (op dezelfde energetische frequentie meetrilt) en dat het verhaal van de ander dus als het ware dus meetrilt in jouw verhaal.

Vaak is dit meetrillen tijdelijk. Soms een korte tijd en soms wat langer, maar op het moment dat iets of iemand niet meer met je meetrilt, dan mag je zelf de keuze maken om hier afscheid van te nemen om vervolgens alleen, of misschien met anderen, verder het levenspad te bewandelen.

>> Wil je dat ik een stukje met je meewandel op jouw pad zodat je meer inzicht kunt krijgen in wat er in jouw verhaal gebeurt? Lees dan hier wat ik voor je kan betekenen. <<

***

Ter ondersteuning op jouw levenspad heb ik 2 kaarten voor je getrokken uit het deck ‘Terugkeer van Spirit’:

Goddelijkheid

Je bent een mooi, verstandig en liefhebbend persoon, die de gevaren en de moeite van het incarneren om hier op aarde te zijn heeft getrotseerd, en je stelt je in dienst van de mensheid. Je brengt de energie en het bewustzijn van anderen op een hoger plan met wat je doet, of je je hier nu van bewust bent of niet. Op dit moment bewonen talloze mensen de planeet, maar er is slechts een klein aantal dat de mensheid helpt zich zo veel mogelijk te ontwikkelen – en jij bent één van die mensen. Je bent een geschenk voor de wereld zoals je bent. Zelfs op de mooiste momenten kan het moeilijk zijn je dit te herinneren; vooral wanneer menselijk zijn zo wezenlijk voelt.

Je verbinding met Spirit is veel sterker dan je denkt. Je bent een levend, ademend kanaal van het goddelijke. Dit laat zich zien in alles wat je doet. Het spreekt uit je wat je zegt, zelfs als je het niet zo bedoelt. In elke situatie breng je de hogere kosmische energieën en wijsheid over.

De meest getalenteerde mensen komen vaak de grootste uitdagingen in het leven tegen. Houd het hoofd omhoog en heb vertrouwen. Door deze uitdagingen ontdek en begrijp je de kracht, wijsheid en compassie die je in je hebt. Op een hoger niveau, heb je ervoor gekozen om de uitdagingen die je bent tegengekomen direct te ervaren. Iedere gebeurtenis zorgde ervoor dat je beter werd voorbereid en nieuwe vaardigheden kreeg, zodat je op jouw beurt anderen kan helpen.

Je bent een heel bijzonder mens, en kan een belangrijk spel speler bij het helen en het verbeteren van de mensen op deze planeet. Je bent geboren om de mensheid te dienen met je goddelijke gaven en kennis die je tijdens dit leven bij je hebt gedragen. Je bent hier om anderen het Licht te laten zien zodat ze hun goddelijkheid kunnen omarmen.

Manifesteren

Energetisch gezien valt alles op zijn plaats. Je komt op een hoogtepunt, waarbij je zult ontdekken dat je anderen gemakkelijk duidelijk kunt maken welke dingen en situaties je nodig hebt om je vooruit te helpen op je reis. De energie van manifesteren is een creatieve kracht die juist nu voor jou werkt. Blijf gefocust op het doel van je leven en hoe je je wilt voelen. Maak je geen zorgen over de details, waarvan je denkt dat het leven er zo uit moet zien. Het Universum is oneindig wijzer dan wij met ons menselijk gezichtspunt. Weet en vertrouw erop dat de dingen voor jou in de juiste volgorde en op de juiste tijd komen.

We manifesteren niets dat geen deel is van het plan van onze ziel. Dus, je wint misschien de loterij niet, maar je kunt wel overvloed en gemak ervaren zo lang als deze energieën hier zijn. Dit is een mooie tijd om te spelen met, en te leren over manifesteren. Terwijl je zult opmerken dat het meeste van wat zich manifesteert wordt gedaan door het Hoger Zelf, een kleiner gedeelte zal worden geopenbaard door bewuste gedachten. Onderzoek alles en geniet ervan!

Er kan zich nu van alles manifesteren, dus beperk je potentieel niet. Je ziel kent geen grenzen. Je bent een schepper en kunt op een natuurlijke manier energie veranderen in een fysieke manifestatie.

Je kunt deze kracht van het manifesteren gebruiken om je doel te begrijpen, je te helpen contact te krijgen met de juiste mensen en de juiste organisaties, het kan je zelfs helpen om toegang te krijgen tot de juiste financiële bronnen die je nodig hebt. Echt, de ‘sky is the limit’ met deze kaart.

Houd in gedachten, dat het niet de bedoeling is dat je je gave om te manifesteren alleen voor jezelf gebruikt. Je kunt deze ook voor anderen gebruiken die zich zichzelf misschien nu niet kunnen helpen.

***

De tweelingziel reis gaat in mijn beleving bij de meeste tweelingzielen uiteindelijk toch om hetzelfde thema, onvoorwaardelijke liefde; het herinneren, opnieuw ervaren en voelen van onvoorwaardelijke liefde, voor jezelf en voor de ander. En dat niet alleen. Als je eenmaal onvoorwaardelijke liefde kunt voelen, dan kun je je met alles en iedereen verbonden voelen, met het Goddelijke, de Bron, Spirit, alles wat is.

We zijn hier natuurlijk niet alleen voor onszelf en onze tweelingziel op aarde gekomen. Ieder mens dat goed voor zichzelf zorgt, liefde voor zichzelf voelt, respect en compassie kan voelen, kan deze vervolgens ook voor een ander voelen en delen met anderen. Dus zoals de gezegde luidt: ‘Verbeter de wereld, begin bij je zelf.’

Hoe zou de wereld eruit zien als iedereen alleen maar liefde en compassie voor zichzelf zou voelen? En dat je door het voelen van zelfliefde en compassie nooit meer iets van een ander nodig hebt en nooit meer iets van een ander verwacht?

Dan zou er geen dualiteit meer waargenomen worden, geen oorlogen en geen drama’s meer zijn. Want als je zelf één en al liefde bent, dan is de wereld om jou heen dat ook. Want de wereld om je heen is slechts een reflectie (weergave) van jouw eigen innerlijk.

Misschien is dit inzicht een lastige voor het ego… want die geeft liever de ander de schuld of de omstandigheden waarin het verkeert. Maar het leven wordt toch pas echt mooier en lichter op het moment dat we zelf de verantwoordelijkheid nemen voor onze waarnemingen, onze gedachten en gevoelens. Daar ligt onze kracht en alleen daarmee kunnen we een gewenste verandering of een bepaald doel bereiken.

Diep in je hart voel je de waarheid, jouw waarheid.

Liefdevolle groet,

Mariska

>> Wil jij bewuster worden en meer inzicht krijgen in wat er energetisch meespeelt binnen jouw tweelingziel connectie? Wil je weten hoe jij jezelf kunt helen en meer in je kracht kunt komen? Neem dan vrijblijvend contact met me op via onderstaand contactformulier of vraag direct een Tweelingziel Sessie** aan.

** Tijdens een Tweelingziel Sessie van ongeveer 90-120 minuten ontvang je o.a. een uitgebreide kaartlegging (ca. 20-25 kaarten) met vele inzichten, adviezen, mag je uiteraard al jouw vragen aan mij stellen en zal ik je tips voor zelfheling geven. Na afloop ontvang je per mail de afbeeldingen van de kaarten die besproken zijn tijdens de sessie.

Investering in jezelf hiervoor is € 133,-. Voor koppels is de investering € 166,-. (Betaling in 2 termijnen is mogelijk!)

Een sessie is ook mogelijk via Skype, Messenger of FaceTime! <<

 

Leave a Reply 2 comments

Anouk - 21 oktober 2019 Reply

Wat resoneren jouw verhalen over tweelingzielen. Een klein jaar geleden werd helemaal bezield door dit fenomeen, wilde er alles over weten want ik wist dat ik diegene kende. Zoveel overeenkomsten in het aardse leven en verbindingen. Tot een spiritueel begaafd persoon mij zei dat diegene het niet was. Diep in mijn hart weet ik beter. De punten in je nieuwste blog vertellen mij dat ook. Het willen controleren, dat is ongelooflijk sterk. Nooit eerder een ervaren. Ik geef het de ruimte en geniet van dat wat ik ervaar. Genoeg lessen worden zichtbaar voor mij gemaakt. Grenzen stellen, blijven zoeken naar betekenis, eerlijkheid, feiten achterhalen, naar mijn intuïtie luisteren…dank voor je mooie woorden, ik ga nu vooral nog een keer deze blogs lezen en voelen….🙏🏻❤️

  mpados - 29 oktober 2019 Reply

  Hallo Anouk,
  Bedankt voor je mooie reactie! En dank voor het delen van jouw verhaal!
  Ik wens je veel liefde en geluk op jouw pad!
  Warme groet,
  Mariska

Leave a Reply: